Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 06:43 - Политически футбол
Автор: drake Категория: Политика   
Прочетен: 888 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.06.2014 16:35


 И така реших и аз да се включа с футболно-политически коментар. Световното първенство е в разгара си, вече са известни някои от отпадналите отбори и някои от приятните изненади. Българското първенство обаче е далеч по-завързано и единственото ,което мога да кажа , е че приятни изненади скоро не се очакват. Но и тъй като това не е сериозен коментар предпочитам да обединя футбола и политиката.  Така че ето моят футболно-спортен  коментар по настоящите горещи политически теми.

На терена на стадион „Български Юнак“ са два футболни отбора: „Сокол“ и „Банкер“. Дълго време имаше твърдения ,че между двата отбора се играят симулативни мачове приключващи с апетитни премии за футболисти и треньори и горчив вкус в устата на публиката. Но не. Този не е такъв. Това е мач на живот и...по-малко живот за някои. А живот без пари не е живот изобщо. В центъра на „Сокол“ е плеймекърът Доганиньо. Той е ветеран в българските футболни първенства. С прецизни пасове той контролира играта на отбора си ,който яростно атакува вратата на „Банкер“. Таранът на „Сокол“ е младата надежда Прасиньо.В началото на срещата Прасиньо атакува яростно вратата на „Банкер“ и запаха по рамото вратаря му  Василиянщайгер, който изрева като бяла мечка в топло време както е казал великият Остап Бендер.  След захапването Прасиньо се просна на терена симулирайки контузия. Изхвърчаха няколко чима, а майката на Прасиньо се втурна на терена, за да се изсуши с кърпичка морното му лице.Излетяха още няколко чима .  За жалост , Прасиньо няма да получи специалната награда „Златен Питбул“ , а ще трябва да я сподели с Луис Суарес от Уругвай , който изплагиатства изпълнението на Прасиньо в мача на Уругвай  срещу Италия. Впоследствие   Суарес получи  SMS от неизвестен номер , в който на лош испански бе написано : „ Знам кой си, знам къде живееш в Ливърпул, не ме карай да върша глупости защото мога да ги върша и както мога да ги върша така и теб ще свърша “. Малко след това Суарес превантивно си извади резците, за да успокои неизвестния изпращач на съобщението.

 

Но да се върнем на терена. След още десетина минути игра, Доганиньо намери Прасиньо , който отправи мощен удар срещу вратата на „Банкер“ , който обаче мина над гредата и успя да уцели трима души от публиката. Те спешно трябваше да бъдат откарани на лечение. Доганиньо обаче не спря. Недоволен от ниската резултатност на Прасиньо той насочи атаките си с пасове към дясното крило  на „Сокол“, Цацариньо. Елегантният като Марадона и Валери Божинов , Цацариньо  показа  изящна техника. На висока скорост той премина през отбраната на „Банкер“. Блъсна с лакът в лицето левият защитник на противниковия отбор ,който трябваше спешно да бъде изнесен на носилка от терена за неопределено време. Да, брутална среща ,но на терена стана още по-интересно. Цацариньо преодоля на скорост и стопера  на „Банкер“ Искриньо и излезе на стрелкова позиция. Вратарят на „Банкер“ Василиянщайгер  се хвърли във въздуха опитвайки се да удари Цацариньо с похват познат ни от Тони Шумахер и неговият удар срещу Патрик Батистон през 1982г. на мача Германия-Франция. Но не му достигна височина , а и тук са Балканите. Срещу ръжен и Цацариньо не се рита както гласи народната мъдрост. Изстреляната топка срещна сглобката на гредите от вътрешната страна и разкъса мрежата. Примрялата от страх публика си затвори очите от ужас и пред поглед а и започнаха да се мержелеят ужасяващи картини от европейското първенство от 1996 г.. Чак след десетина секунди зрителите страхливо започнаха да отварят очи ,за да видят как от  разкъсаната мрежа се поклащат кончета от финансова стабилност, а от вратаря на „Банкер“ не бе останала и следа. Не, не, най-лошото не се бе случило. Впоследствие стана известно ,че отборът на Аустрия (Виена) е направил светкавичен безсрочен трансфер на Василиянщайгер ,който скоро ще заиграе там или в друго първенство ,където правилата на българския футбол са по-малко познати.

И докато течаха тези драматични събития , край страничната линия  усилено загрява резервата Дудукиньо. Описващ сам  себе си като универсален играч, носител на три Златни Топки ,междупланетен талант и интегалактически супергерой, Дудукиньо ни поставя пред сериозна дилема. Ние просто не знам в кой отбор ще се включи той. Причината? През цялата среща Дудукиньо само тичаше около страничната линия и подобно на котарака Леополд крещеше „Момчета нека да бъдем приятели“.

И докато разсъждаваме върху тази дилема,  в европейското първенство по художествена гимнастика настъпиха размествания в класирането. Една от най-големите ни надежди за победа в многобоя бе натурализираната българка от руски произход Сергеина Станишефская. За жалост , Станишефская направи няколко груби грешки в съчетанието си омотавайки се с 15 метрова лента  пред очите на съдиите и остана твърде назад в класирането. Отсъствието на руски съдии в този силно субективен спорт също намали шансовете и. Оставаме с надеждата ,че Станишефская ще се представи  добре на най-силния си уред : сърп и чук. Имайки предвид неуспехите на Станишефская последно време обаче май тя ще бъде принудена да използва точно тези уреди ,за да коси тревата около несъществуващия си замък в Швейцария. 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drake
Категория: Политика
Прочетен: 136051
Постинги: 53
Коментари: 141
Гласове: 626
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930