Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2014 06:54 - Кой какво научи на евро-изборите?
Автор: drake Категория: Политика   
Прочетен: 1099 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.05.2014 18:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И така евроизборите приключиха. Предполагам, че за тях ще се изпишат кофи с мастило , ще се изговорят купища неразбираеми думи и ще бъдат изсечени няколко амазонски гори за тази цел. Затова си поставих за задача да напиша основното , което е научил всеки основен участник в едно, две или три изречения.

ГЕРБ: ГЕРБ научи, че избирателите са по-склонни да подкрепят човек , който говори по-бързо отколкото мисли пред човек , който краде по-бързо отколкото може да преброи откраднатото. Ако избирателите се надяват същата партия да изкара втори мандат по-добре да си припомнят поговорката „Един път излъган срам за теб, втори път излъган срам за мен“.

БСП ( или както там се нарича коалицията): БСП научи две неща. Първо, БСП преоткри за пореден път политическата топла вода осъзнавайки ,че коалициите с ДПС и носят негативи , а на ДПС печалби. Второ, БСП научи че няма как избиратели жадуващи за евразийски сатрап да бъдат накарани да отидат да гласуват на избори за Европейски Парламент.

ДПС:  ДПС не научи нищо ново само приложи добре забравеното старо. И нейният лидер каза ,че няма да разширяват властовите си позиции , което преведено на нормален български език означава , че те ще търсят разширяване на властовите си позиции.

България Без Цензура (ББЦ): Партията на Николай Бареков научи, че и едно магаре да бъде издигнато за депутат то ще бъде избрано ако не с пари то с много пари, а което не става с много пари означава ,че олигархът ,който ги финансира е дал малко. В случая партията постигна нещо по-значимо от избирането на магаре защото успя да осигури избирането на Бареков. Имайки предвид живия интерес на ромското население към политическия живот очаквам следващия политически проект да бъде воден от Азис и да се казва „България без Цигания“ (ББЦ).

Реформаторски Блок: Реформаторският Блок научи ,че за него гласуват основно образовани хора ,което е добра новина. Лошата новина ,е че тези хора винаги ще бъдат в малцинство и никога няма да управляват освен ако не направят сериозни компромиси с политическата си съвест.

АБВ, Атака и т.н: Тези формации научиха ,че Русия може да е новият световен шампион по хокей , но дори и българските избиратели не обичат да бъдат брутално изпързалвани , по начина по който те се опитаха да го направят.

Българската Социология: Българските социолози за пореден път потвърдиха, че журналистиката може да е втората най-древна професия, но българската социология е първата.

Българските избиратели: Българските избиратели никога нищо не научават и сегашните избори не са изключение.

Българската демокрация:  Ако горните констатации бяха иронични , но сериозни твърдения то следващите изречения не са иронични, а тъжни. Състоянието на българската демокрация е тревожно ,а бъдещето и мрачно защото избирателите намаляват , застаряват, и изпростяват. И още повече,  процесът изглежда е необратим.

Това е. 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drake
Категория: Политика
Прочетен: 136048
Постинги: 53
Коментари: 141
Гласове: 626
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930