Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 07:34 - Кратка банкова рапсодия
Автор: drake Категория: Политика   
Прочетен: 1295 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 15.07.2014 16:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Четейки историите и разказите съпъстващи банково-политическата паника установих ,че няма нищо по-полезно от иронията, сарказма и черния хумор. Нито пък те имат някаква алтернатива. Затова реших да дам скромния си принос и да дам моите препоръки за излизане от настоящото банково  блато с няколко съвета от този характер. Съветите са от типа „За всекиго по-нещо“. И се надявам ,че никой няма да ги приеме насериозно , но кой знае.  Защото както е казал моят любимец Станислав Йежи Лец „ Властта по-често преминава от ръце в ръце отколкото от глава  в глава“. С тази добавка, че в България никога не е минавала от глава в глава , а само от ръце в ръце , при това мръсни такива. Но...ето и съветите:

 

Вложител в КТБ Вежди Рашидов: Основният радетел за банкова и финасова справедливост е творецът Вежди Рашидов, който с чук и длето изкарал 2.5 млн. лева, които вложил в КТБ.  Сега жали като три синджира роби участта си. Сигурен съм ,че това е за кратко. Затова и предлагам на лидерът на ГЕРБ и близък приятел на г-н Рашидов в момента на вземане на властта да му поръча изработването на паметник на безименния банкер. Без мустаци , поставен пред БНБ, хонорар 2.5 млн. лева. С мустаци , поставен пред Съдебната Палата, хонорар 3 млн. лева.

Останалите вложители в КТБ: Признавам ,че в предния постинг бях прекалено жесток към онези , чиято алчност и глупост ги е докарала до това да вложат суми над 100 000 евро в този стожер на финансовата стабилност. И затова си мисля ,че справедливостта трябва да възтържествува. Предлагам на всеки 1 от всеки 100 вложители да бъде изплатен  пълният размер на влога му след теглене на жребий. Жребият ще се предава директно по БНТ. Сигурен съм, че останалите 99 вложители , които не са спечелили ,ще ни разкажат подробно откъде спечелилият не-случаен вложител се е сдобил със съответната крупна сума. Само тези разкази ще са достатъчни вестниците да публикуват цели притурки с интересни истории, а организираните литературни четения на стадион „Васил Левски“ ще затъмнят дори и гостуване на Умберто Еко.  За по-кръвождано настроените, гладиаторски боеве между вложители и длъжници също няма да са за изпускане. Нещо като модерен Kолизеум. В единия ъгъл Вежди Рашидов с чук и длето, в други Делян Пеевски с нож и вилица. Или тризъбец  по избор.Зрелището ще си струва. А с получените приходи ще се запълни малко от малко капиталовата дупка в КТБ , която се е вее като продрано циганско покривало на финансовата ни каруца.

Управител ( засега) на БНБ Иван Искров: Управителят на БНБ е ярко олицетворение на римската поговорка „Имаме две уши и една уста, повече да слушаме и по-малко да говорим“. Той и по-малко говореше. Но като си отвори устата и Кубрат Пулев не може да го спре. Хубавото все пак ,е че установихме че г-н Искров от банково дело разбира точно толкова колкото разбира и управителката на хоремаг в Долно Камарци. Още по-хубавото е , е че от изказаните мисли аудиторията започва да си мисли ,че г-н Искров пуши или смърка субстанции , които може би го пращат в един по-хубав и чист свят ,където хората са добри и изсипват милиарди ,за да поправят дребните му грешки без да задават въпроси при това. Но за жалост този свят не е нашият. Затова и предлагам вместо да изсипваме милиарди, г-н Искров да се пробва на музикалното поприще. Ако той действително е почитател на гореописаните субстанции , то издаването на албум с психаделична музика е само въпрос на време. Аз лично бих си купил негови кавър версии на този период в музиката от края на 60те до началото на 70те години: от Lucy in the Sky with Diamonds ( Люси в небето от Диаманти)  на The Beatles до Riders in the Storm ( Ездачи в Бурята)   на The Doors. То и без това в този период долу горе  е извършена модерната революция във финансите в областта на анализа и управлението на риска , от която май нашите регулатори си нямат хал-хабер. Или си имат , но само хабер от едно място в Бояна.Тъй че парите от албума поне малко ще покрият загубите на финансовата ни система.

Банков Надзор: Предлагам вместо европейски експерти за шеф на Банков Надзор да бъде нает уругвайският футболист Луис Суарес. Така развълнувалото се гражданско общество никога няма да може да каже ,че имаме беззъб банков надзор. Още повече самият Суарес ще се съгласи с удоволствие ще се съгласи на този пост защото в БНБ се работи по-малко от 90 минути на седмица, тренировки няма, а контузии могат да се получат само при подхлъзване на черен хайвер на някой коктейл. Да не говорим ,че повече никой банкер няма да си помисли да краде. Идеята да бъде в близък досег с проблясващите резци на г-н Суарес ще е достатъчна да го възпре от вършене на финансови и всякакви други престъпления.

 

Това е. 




Гласувай:
4



1. stanemirkata - Весело.
15.07.2014 10:47
И страшно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drake
Категория: Политика
Прочетен: 136052
Постинги: 53
Коментари: 141
Гласове: 626
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930