Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2008 20:09 - Усмивка от старите политически ленти
Автор: drake Категория: Политика   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди време, когато се формираше настоящото правителство бях също толкова ядосан от политическия цирк,колкото и сега. И понеже следвам принципа " Да се ядосваш значи да наказваш себе си за грешките на другите" , реших да си пофантазирам малко. Днес докато си ровех в компютъра открих нещо ,което е много подходящо за сегашния момент. Тогава , ако си спомняте, първия опит на БСП да формира правителство завърши с провал. Докато трескаво се формираше новото правителство вестниците бяха пълни с прогнози, догадки и коментари. Също като сега. С тази разлика ,че в онзи период знаехме какво ЩЕ стане с формирането на едно такова правителство. А днес то ВЕЧЕ стана.  Но както и да е: приятно четене и не се ядосвайте за грешките на другите. Не съм променил нито дума от написаното.



А аз залагам рокерското яке на Сергей Станишев, че при следващата парламентарна дискусия ще се развие следната сюреалистична пиеса:

 Банките на парламента ще бъдат начупени и депутатите на ДПС ( особено тези от по-изостаналите райони) ще се опитват да варят лютеница в единия ъгъл на залата. За тази цел те ще търкат клечки от парламентарните банки с цел получаване на огън. При неуспешен опит ще отправят молби към Аллах за по-добър шанс. Това ще изнерви депутататите на Атака , които ще са събрани в другия ъгъл на залата. Те ще са обградили бившия си колега-ренегат Манолов и мързеливо ще дояждат останките му. Елегантният индивид с липсващи коса и врат ( http://www.segabg.com/28072005/p0010003.asp )замислено ще оглозгва ребърце от предателя и ще размишлява на глас за живота , вселената и всичко останало. Той мързеливо ще гледа Волен Сидеров , който рисува с нокти карта на България на три морета по стената на Народното Събрание и кипящ от вълнение глас крещи: Предатели , предатели, обграден съм от предатели...виждам гигантски хибриди от хлебарки и броненосци.

 

На председателската банка, Георги Пирински ще говори бавно с металическия си глас докато в един момент кожата му започне да се свлича и отдолу се покажа тенекиеното му лице и той ще заприлича на незаконородено братче на Трипио от Междузвездни Войни.

 

И в цялата тази вакханалия ще има само едно спокойно петънце от залата. Центъра. В него Ахмед Доган със строг черен костюм ще се поклони на Сергей Станишев. Последният, облечен в изящна дизайнерска бяла рокля ще му се усмихва нежно. Така както може да се усмихва само на първото си политическо либе. Абрашев ще удари с диригентската палка. Оркестърът ще засвири и младоженците ще се понесат в ритъма на Тихия Син Дунав. Така че: Не плачи за тях България.

 

 



Тагове:   усмивка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drake
Категория: Политика
Прочетен: 136047
Постинги: 53
Коментари: 141
Гласове: 626
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930